ua en ru

Світовий банк: Ситуація в економіці Білорусії буде поліпшуватися

Ситуація в білоруській економіці буде поліпшуватися. Таку думку висловив директор відділу України, Білорусі і Молдові Світового банку Мартін Райзер на брифінгу в Мінську.
"Я думаю, ситуація в білоруській економіці покращиться, хоча останні 6 місяців були дуже складним періодом", - сказав він. При цьому представник СБ висловив сподівання, що "населення побачить зусилля влади по стабілізації".
Райзер також повідомив, що в ході його візиту до Мінська з білоруською стороною обговорювалися можливості надання Білорусії технічної допомоги з питань управління державними фінансами, боргом, питання макроекономічного прогнозування.
За його словами, наступного року Світовий банк почне розробляти нову стратегію для Білорусії. "В рамках цього процесу буде йти мова про нові проекти, які зараз перебувають на ранній стадії", - додав Райзер.
"Ті рекомендації, які пропонує СБ і МВФ, корисні для Білорусії, незалежно від того, є програма, чи ні", - підкреслив також він.
Зазначимо, Райзер сьогодні також повідомив що експерти СБ "вражені" діями Білорусії щодо виходу на єдиний курс рубля. "Ми також під позитивним враженням від того, що в макроекономічних прогнозах, запропонованих урядом на наступний рік, акцент робиться на питаннях стабілізації, а не на питаннях економічного зростання, - сказав директор відділу. - Однак заплановані заходи необхідно супроводжувати активізацією структурних реформ, що стосуються приватизації , лібералізації умов для приватного бізнесу".