ua en ru

Світовий банк прогнозує скорочення ВВП України у 2014 р. на 3%

Світовий банк прогнозує скорочення ВВП України у 2014 р. на 3%.

Світовий банк прогнозує скорочення ВВП України у 2014 р. на 3%. Про це сьогодні повідомила економіст представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Анастасія Головач, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, сьогодні уряд має проваджувати заходи для макроекономічної стабілізації, а це означає ведення жорсткої фіскальної політики і продовження політики плаваючого валютного курсу.

"В 2014 р. ми не очікуємо ніякого зростання ВВП, ми очікуємо, що економіка скоротиться на 3%. Відбуватиметься це через заходи щодо усунення економічних дисбалансів. Якщо всі необхідні заходи з макроекономічної стабілізації будуть швидко прийняті, то ми очікуємо що зростання буде вже наступного року. Якщо сього року ми очікуємо падінні ВВП на 3%, то наступного року, це вже може бути зростання ВВП на 3%", - сказала Головач.

Вона відзначила, що України зараз важлива співпраця з міжнародними фінансовими інституціями. Цього року не слід очікувати також інвестиційної активності.

"Ми очікуємо, що вже в 2015 р. ми побачимо зростання інвестиційної активності", - додала вона.

Вона також відзначила, що існують ризи що ВВП може скоротися більш ніж на 3%.

"Якщо політична ситуація ускладниться, а реформи не будуть проведені швидко, то Україну чекає падіння ВВП більше ніж 3%", - додала вона.

Нагадаємо, 31 березня повідомлялося, що Світовий банк може виділити Україні на реформування фінансового сектора кредит 1 млрд дол. в рамках позики на політику розвитку.