ua en ru

Світовий банк прогнозує зниження цін на сільгосппродукцію в 2016

Світовий банк прогнозує зниження цін на сільгосппродукцію в 2016 Фото: Світовий банк опублікував новий прогноз цін на сільгосппродукцію

На ціни вплинуть хороший врожай зернових і олійних, а також падіння витрат на енергію

Світовий банк очікує падіння цін на сільськогосподарську продукцію у 2016. Інформація про це опублікована в новому Commodity markets Outlook.

У повідомленні говориться, що в оновленому прогнозі на цей рік, банк відштовхувався від даних про гарний урожай для більшості зернових і олійних культур.


За даними Світового банку, ціни на сільськогосподарську продукцію знижуються під впливом падіння витрат на енергію.

У своєму звіті Світовий банк зазначає, що низькі ціни на сировину підривають перспективи зростання економік для багатьох країн, багатих ресурсами. Держави, які залучали кредити і інвестували значні кошти в очікуванні швидкого зростання, в найближчому майбутньому можуть відчувати серйозні проблеми з погашенням та обслуговуванням боргів, а також підтримці рівня необхідних інвестицій при недостатньому для цього економічному зростанні.

Зокрема, ціни на нафту та метали на сьогодні на 50% - 70% нижче, ніж у часи максимумів в 2011 році. У результаті сформованої ситуації, багато проектів розробки природних ресурсів в ряді країн або заморожено, або відкладено.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Світовому банку раніше не виключали можливість конкуренції українських товарів з китайськими на світовому ринку.