ua en ru

Всесвітній банк прогнозує зростання рівня інфляції в Україні

Всесвітній банк прогнозує зростання рівня інфляції в Україні Фото: інфляція (колаж РБК-Україна)

У 2017 році інфляція досягла майже 14%

У 2018 році в Україні прогнозується зростання рівня інфляції. Про це повідомила економіст Всесвітнього банку в Україні Анастасія Головач під час прес-конференції щодо економічного прогнозу для України, передає кореспондент РБК-Україна.

"У 2017 році інфляція досягла майже 14%. Інфляційні ризики залишаються досить значними. Очікуємо, що інфляція у 2018 році може досягти 10%. Тому досить важливо, для того, щоб зменшити інфляційні ризики та зберегти макроекономічну стабільність впровадити реформи, пов’язані з бюджетною сферою, а саме закон "Про реформу освіти", закони у сфері охорони здоров’я... Тобто потрібно розробляти відповідні заходи, які б дозволяли підвищувати заробітну плату, але при цьому оптимізувати кадровий склад...", - повідомила Головач.

Нагадаємо, раніше сьогодні керівник програм щодо Білорусі, Молдови та України Фарук Кхан закликав Україну завершити розпочаті реформи. Зокрема мають бути завершені реформи у сфері боротьби з корупцією, заходи у сфері приватизації державних підприємств, реформування державних банків.

За його словами, інвестори стурбовані динамікою і темпом основних реформ в Україні. А також тим, що програма з МВФ досі не затверджена.