ua en ru

Світовий банк може надати Україні кредит у розмірі 400 млн дол. на реалізацію програм по воді і теплу, - Ю.Хіврич

Світовий банк може надати Україні кредит у розмірі 400 млн дол. на реалізацію програм по воді і теплу. Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Юрій Хіврич, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Ю.Хіврича на останній зустрічі з представниками Світового банку була досягнута домовленість про те, що в 2012 р. буде продовжено надання кредиту "у розмірі 200 млн дол. на воду і ще 200 млн дол. на тепло".
Так, за його словами, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на сьогоднішній день освоює 140 млн дол., наданих в якості кредиту Світовим банком, які будуть використані на удосконалення системи водопостачання: "У нас сьогодні освоюються кошти з водопостачання, які отримані в кредит від Світового банку ... Вони будуть спрямовані на заміну обладнання, насосного обладнання ". Крім того, він повідомив, що відсоток надання цього кредиту з 15 жовтня 2011 р. буде знижено до 0,6%.