ua en ru

Світовий банк надасть Україні 300 млн дол. на проект щодо первинної і вторинної меддопомоги, - Лазоришинець

Світовий банк (СБ) надасть Україні 300 млн дол. для відновлення проекту первинної та вторинної медичної допомоги. Про це сьогодні на прес-конференції заявив в.о. міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас сьогодні є унікальна можливість реалізувати спільні проекти у сфері медичної допомоги зі Світовим банком. Нам будуть надані 300 млн дол. від Світового банку для реалізації в Україні проекту з відновлення первинної медичної допомоги, а також вторинного рівня медичної допомоги", - заявив Лазоришинець.

За його словами, кошти СБ в рамках співпраці з Україною будуть також спрямовані на створення ефективних центрів по боротьбі із серцево-судинними захворюваннями. Також кошти будуть спрямовані на відновлення медичної системи в тих регіонах України, де через військові дій вони були зруйновані.

При цьому представник СБ в Україні по співпраці з МОЗ зазначив, що проект спрямований на підвищення якості медичних послуг в Україні. Адже рівень смертності в Україні залишається все одно високим, у тому числі від СНІД та ВІЛ. Проект співпраці з МОЗ допрацьовується і буде остаточно завершений найближчим часом.

Нагадаємо, напередодні керівник програм у секторі людського розвитку представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Паоло Беллі заявляв, що СБ готовий виділити Україні 329 млн дол. на реформу первинної медичної допомоги.