ua en ru

Світовий банк надасть Мінтрансзв'язку консультаційну підтримку в реалізації реформування залізничної галузі

Світовий банк надасть Міністерству транспорту та зв'язку України консультаційну підтримку в реалізації реформування залізничної галузі України. Відповідної домовленості було досягнуто сьогодні, 21 вересня, під час зустрічі міністра транспорту та зв'язку України Костянтина Єфименка з керівником транспортного сектору регіону Європи та Центральної Азії Генрі Кералі, повідомляє прес-служба міністерства.
Відповідно до програми економічних реформ реформування залізничної галузі України відбуватиметься в 2011-2014 рр.
К.Єфименко зазначив, що нині міністерство тісно співпрацює з експертами РЖД, міжнародною консалтинговою компанією McKinsey, а також європейськими консультантами ТРАСЕКА. "У рамках проекту ми готові залучати фахових експертів, у першу чергу - Світового банку, які допоможуть нам створити якісний продукт та виважено підійти до кожного з етапів реформування", - підкреслив він.
Г.Кералі наголосив, що Світовий банк повністю підтримує позицію Мінтрансзв'язку. "Світовий банк надасть рекомендації щодо проведення реформування, зокрема, стосовно правильного та коректного підходу до впровадження кожного з етапів програми", - сказав він. Окрім того, банк надасть комплексний аналіз реформ залізничної галузі інших країн та допомогу спеціаліста по забезпеченню мінімізації соціального впливу. "Впевнений, що разом ми вийдемо на правильне рішення", - наголосив керівник транспортного сектору регіону Європи та Центральної Азії.