ua en ru

Світовий банк планує розширити фінансову підтримку реформ в Україні

Світовий банк планує розширити фінансову підтримку реформ в Україні Фото: Джим Ен Кім (flickr.com worldbank)

У Світовому банку також назвали важливі сфери реформування для подальшого отримання інвестицій

Президент групи Світового банку Джим Йонг Кім зазначив, що у банку шукають можливості розширення фінансової підтримки реформ, що проводяться в Україні. Про це він сказав у ході зустрічі з головою Верховної Ради Україні Андрієм Парубієм, передає прес-служба Ради.

"Коли ми досягли ліміту можливого кредитування України, ми обмінялися певними зобов'язаннями з європейськими інституційними банками з тим, щоб ми могли дати більше коштів Україні. Зараз ми додатково шукаємо можливості звільнити ті чи інші ресурси для того, щоб направити їх в Україну", - сказав він.

Так, Кім назвав важливими сферами реформування для подальшого отримання інвестицій охорону здоров’я, земельну реформу та боротьбу із корупцією. На переконання президента групи Світового банку, підвищення прозорості та відкриття ринку землі збільшить інвестиції в Україну.

"Прихід інвесторів у цей сектор призведе до підвищення продуктивності. Для мільйонів людей - власників паїв і ділянок це додаткові доходи від оренди, це дасть можливість наповнити бюджет і звільнити кошти, які можна буде направити на інші напрямки, зокрема, на охорону здоров’я", - додав він.

Нагадаємо, як повідомлялося, Світовий банк дозволив Міжнародному банку реконструкції та розвитку (МБРР) надати позику на 560 млн доларів на фінансування проекту розвитку дорожньої галузі в Україні.