ua en ru

Світовий банк схвалив виділення 560 млн доларів на ремонт доріг в Україні

Світовий банк схвалив виділення 560 млн доларів на ремонт доріг в Україні Фото: Світовий банк

Фінансування піде в основному на модернізацію ділянки автомагістралі Полтава-Харків

Світовий банк (СБ) дозволив Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) надати позику на 560 млн доларів на фінансування проекту розвитку дорожньої галузі в Україні. Про це повідомляє прес-служба Світового банку.

Позика призначена для реалізації низки заходів, пов'язаних з поліпшенням управління мережею автомобільних доріг, транспортного сполучення та експлуатації доріг та дорожньої безпеки на ділянці автомагістралі Полтава-Харків.

Зокрема, значна частина фінансування піде на модернізацію приблизно 100 кілометрів автодороги М-03, а саме - ділянки Полтава-Валки. "Модернізація буде проходити за стандартами дороги першої категоризації: це буде автомагістраль з чотирма смугами руху і високим рівнем безпеки, включаючи аварійний бар'єр по центру і, при необхідності, бар'єрами по сторонах дороги", - йдеться в повідомленні прес-служби банку.

Про це у своєму пості на Facebook також написав Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський: "М-03 (Київ-Харків) буде по всій протяжності 1-ї категорії".

Ура! Світовий банк погодив третій проект по відновленню автодоріг України на $560 млн. М-03 (Київ-Харків) буде по всій протяжності 1ї категорії.

Posted by Андрій Пивоварський - Andrii Pyvovarskyi on 4 ноября 2015 г.

Проект планується завершити до 2021 р. За результатами тривалість поїздки з Полтави до Харкова має скоротитися з 140 хвилин до 96.

Крім того, частина фінансування призначена для технічного обслуговування і поліпшення дорожньої безпеки на приблизно 840 кілометрах основних національних транспортних коридорів України.

Позика - частина більш широкого пакету фінансової підтримки з боку Світового банку, оголошеного в лютому цього року, який передбачає виділення Україні до 2 млрд доларів в 2015 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рішення Світового банку щодо надання Україні 500 млн доларів на закупівлю газу очікується в грудні 2015 - січні 2016.