ua en ru

Світовий банк наполягає на проведенні в Україні земельної реформи, - Данилюк

Світовий банк наполягає на проведенні в Україні земельної реформи, - Данилюк Фото: зустріч делегації України та керівництва СБ у Вашингтоні (Мінфін)

Міністр фінансів обговорив з керівництвом СБ впровадження реформ в українській економіці

19 квітня 2018 в рамках весняних зустрічей Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку (СБ) у Вашингтоні, міністр фінансів України Олександр Данилюк разом з заступником міністра фінансів з питань європейської інтеграції україни Юрієм Буцою зустрілися з віце-президентом Світового банку Сирілом Мюллером і директором Світового Банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

У ході зустрічі сторони обговорили хід структурних реформ в Україні, стан виконання умов надання Україні фінансування Світового банку, а також подальші напрямки співпраці світового банку з нашою країною.

"Для України, яка знаходиться у один з найважливіших періодів у своїй історії, є важливою участь Світового банку в процесі реформ, які допомагають модернізувати нашу економіку і впровадити якісні зміни в соціальній сфері", - зазначив Данилюк.

Міністр підкреслив важливість спільних проектів України та Світового банку, результатами яких є зміцнення фінансової системи країни і створення нових робочих місць. Крім того, зазначив міністр фінансів, підтримка Світового банку є необхідною для зміцнення економіки України і підвищення соціальних стандартів.

У свою чергу, Сиріл Мюллер підкреслив важливість розпочатих України реформ та ініціатив Міністерства фінансів по боротьбі з корупцією, а також назріла потреба в реформуванні ринку землі та земельного законодавства.

У 2017 році виповнилося 25 років з моменту початку співпраці України та Світового банку. Протягом цього періоду всі члени Групи Світового банку взяли участь у 46-ти спільних проектах в Україні. Вони були спрямовані на інституційний розвиток органів державної влади, підтримку окремих напрямків і проектів у пріоритетних галузях і сферах, а також системні проекти, спрямовані на підтримку реформ та збалансування державного бюджету України. Зараз Україна та Світовий банк спільно працюють над десятьма проектами.

Нагадаємо, в ході зустрічі з міністром фінансів України Олександром Данилюком Міністр фінансів США Стівен Мнучин пообіцяв Україні підтримку в проведенні реформ.