ua en ru

Міністр фінансів США пообіцяв Україні підтримку в проведенні реформ

Міністр фінансів США пообіцяв Україні підтримку в проведенні реформ Фото: Олександр Данилюк и Стівен Мнучін (twitter.com/MinFin_Ukraine)

Данилюк обговорив з Мнучіним надання фінансової підтримки Україні з боку США

Міністр фінансів України Олександр Данилюк під час візиту до Вашингтону (США) у середу, 18 квітня, зустрівся з Міністром фінансів США Стівеном Мнучіним. У ході зустрічі Мнучін запевнив Данилюка у підтримці реформ в Україні, передає прес-служба Мінфіну.

Зазначається, що міністри обговорили продовження фінансової підтримки Україні з боку США та санкційну політику американського Мінфіну.

"Однією з важливих тем зустрічі був прогрес у боротьбі з корупцією в Україні за останні чотири роки", - йдеться у повідомленні.

Також у ході зустрічі Данилюк подякував Мнучіну за підтримку України у збільшенні капіталу Світового банку. Це у майбутньому дозволить поглибити співпрацю України з Міжнародним банком реконструкції та розвитку та Міжнародною фінансовою корпорацією.

"Свівен Мнучін, зі свого боку, зазначив, що США і надалі будуть підтримувати Україну у проведенні необхідних для країни реформ", - інформує прес-служба Мінфіну.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Олександр Данилюк у Вашингтоні за результатами засідання у штаб-квартирі Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомив, що Україна може отримати новий транш від МВФ у розмірі 2 млрд доларів у травні-червні 2018 року.