ua en ru

Світовий банк до кінця 2015 року оцінить реструктуризацію "Нафтогазу"

Світовий банк до кінця 2015 року оцінить реструктуризацію "Нафтогазу" Фото: "Нафтогаз України"

На цьому тижні в Києві працюватиме група експертів Світового банку

Група експертів Світового банку до кінця грудня 2015 року представить звіт щодо реструктуризації найбільшого в Україні державного енергохолдингу "Нафтогаз України" з відділенням газотранспортного бізнесу. Про це повідомив директор департаменту планування та європейської інтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості Михайло Бно-Айріян на своїй сторінці в Facebook.

"На цьому тижні в Києві працюватиме група експертів Світового банку, які повинні проаналізувати різні моделі. На виході до кінця грудня вони повинні представити фінальний звіт", - повідомив він.

Разом з тим, за його словами, будь-яка модель відокремлення газотранспортної системи повинна розглядатися в призмі всієї картини моделі ринку, у тому числі реструктуризації компанії.

"Ключове завдання Третього енергетичного пакету - посилення конкуренції і мінімізація можливостей для зловживань на ринку. Все це робиться заради інтересів споживачів. Тому саме комплексний підхід повинен застосовуватися в цьому питанні", - додав Бно-Айріян.

Вчора провели перше засідання робочої групи за участю Міністерства, НАК "Нафтогаз України", інших ЦОВВ та Міжнародних фі...

Posted by Mykhailo Bno-Airiian on 18 листопад 2015 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Світовий банк пропонує Україні розробити стратегію співпраці на 2016-2020 роки.