ua en ru

Світовий банк інвестує 800 млн дол. у реконструкцію ділянки автодороги Полтава-Харків

Світовий банк інвестує 800 млн дол. у реконструкцію ділянки автодороги Полтава-Харків Джерело фото:Reuters

Світовий банк підтвердив наміри інвестувати 800 млн дол. у реконструкцію ділянки автодороги Полтава-Харків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури України.

"Світовий банк підтвердив намір інвестувати 800 млн дол. США в третій проект з розвитку автодорожньої сфери в Україні - ділянка Полтава-Харків дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський", - йдеться в повідомленні.

Переговори щодо змісту цього проекту тривали близько 6 місяців. Реконструкція ділянки Полтава-Харків буде одним з найбільших інвестиційних проектів Світового банку в Україні. Завдяки реалізації проекту автотранспортний коридор від Києва до Харкова, який має стратегічне значення для України, буде повністю оновлений.

Передбачається, що сам проект буде складатися з 2 частин. Перша з них - поліпшення дорожньої інфраструктури на ділянці в 130 км. Друга - це власне організація заходів, спрямованих на підвищення рівня безпеки руху, підтримання експлуатаційного стану дороги.

Нагадаємо, в Україні Світовий банк є кредитором вже двох проектів з поліпшення автомобільних доріг - реконструкції дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський. Перший проект - ремонтні роботи на ділянці від Борисполя до Лубен вже завершуються. Реалізація другого проекту - на ділянці від Лубен до Полтави - триває.

Зазначимо, що Світовий банк надасть Україні кредит у розмірі 378,4 млн дол. для енергетичного сектора.

Також Світовий банк надасть Україні 300 млн дол. на проект з первинної та вторинної медичної допомоги.