ua en ru

Усім 120 підозрюваним у катастрофі МН17 запропонують постати перед судом

Усім 120 підозрюваним у катастрофі МН17 запропонують постати перед судом Фото: катастрофа боїнга MH17 (flickr.com/osce_smmu)

Після оприлюднення списку зі 120 причетних до авіакатастрофи, їм буде офіційно повідомлено про підозру

Після оприлюднення списку зі 120 осіб, причетних до катастрофи боїнга MH17, їм буде офіційно повідомлено про підозру. Про це заявив заступник генпрокурора Євген Єнін у коментарі "Укрінформу".

"Оприлюднення імен осіб, причетних до катастрофи літака, є плановим проміжним етапом і свідченням того, що Україна і Нідерланди приділяють максимальну увагу розслідуванню цієї справи. Наступним етапом буде офіційне повідомлення їм про підозру", - сказав Єнін.

За його словами, у Міжнародної слідчої групи буде ще певний час для завершення досудового слідства і передачі до суду обвинувальних актів відносно підозрюваних.

"Ми будемо пропонувати підозрюваним у добровільному порядку постати перед голландським судом", - сказав посадовець.

Зазначено, що кримінальні справи відносно громадян України будуть слухатися в суді Нідерландів за спеціальною процедурою, яка прописана у двосторонній міждержавній угоді.

"Тобто особа перебуватиме на території України, а свідчення будуть даватися голландському суду з використанням сучасних інформаційних технологій", - пояснив Єнін.

Як очікується, Нідерланди 2 січня 2018 року оприлюднять імена 120 причетних до загибелі малайзійського Боїнга, збитого над Донецькою областю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко підписав закон про продовження до 1 серпня 2018 року угоди між Україною та Нідерландами про Міжнародну місію захисту розслідування катастрофи рейсу МН17.