ua en ru

Вселенський Патріарх Варфоломій не відвідає святкування 1025-річчя хрещення Русі

На святкуванні 1025-річчя Володимирового Хрещення не буде Вселенського патріарха Варфоломія. Про це сьогодні повідомив прес-секретар глави УПЦ (Московського патріархату) митрополита Володимира о. Георгій Коваленко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами о. Георгія, на святкування прибудуть 9 глав помісних православних церков і від шести помісних православних церков будуть офіційні делегації, в тому числі і делегація від Константинопольського патріархату.

"На святкування до Києва приїдуть делегації всіх помісних православних церков світу. Вперше в історії Києва до нас завітають 9 предстоятелів помісних православних церков. Інші шість помісних православних церков будуть представлені офіційними делегаціями. До нас прибудуть глави Олександрійської церкви, Єрусалимської церкви, РПЦ, Грузинської церкви, Сербської церкви, Болгарської церкви, Кіпрської церкви, Польської церкви та Православної церкви Америки. Будуть представники Константинопольського патріархату, Антіохійської церкви, Румунської церкви, Елладської церкви, Албанської церкви і Церкви чеських земель і Словаччини", - сказав Коваленко.

Він повідомив, що делегацію Константинопольського патріархату очолить митрополит Гальський Еммануїл.

Читайте також: УПЦ не рекомендує віруючим намагатися брати участь у молебні на Володимирській гірці