ua en ru

Сім кораблів ВМС України залишили Крим, - АП (оновлено)

Сім кораблів Військово-морських сил України залишили Крим.

Сім кораблів Військово-морських сил України залишили Крим. Про це повідомляє прес-служба в.о. Президента України.

"Сьогодні із Севастопольської бухти і бухти Донузлав вийшли сім кораблів Військово-морських сил України, зокрема, десантний корабель "Кіровоград", корвет "Вінниця", плавуча база "Золотоноша" та інші. Зараз кораблі прямують до Одеси, де розташована база ВМС України", - йдеться в повідомленні.

"У полоні не повинно залишитися жодного військового корабля", - йдеться у дорученні в.о. Президента Олександра Турчинова в.о. міністра оборони.

В АП зазначили, що ще триває висновок іншої військової техніки із Криму, зокрема, військових літаків.

Нагадаємо, 17 квітня до порту Одеси із Севастополя виведено розблокований у результаті досягнутих домовленостей між оборонними відомствами України та Росії корабель управління ВМС ЗСУ "Донбас". Корабель був захоплений російськими військовими у Криму в березні.

Двома днями раніше у прес-службі Міноборони повідомили про те, що українське судно розмагнічування "Балта" передислоковано із Криму до Одеси.

За день до цього, 14 квітня, до порту Одеси прибули ракетний катер "Прилуки" і танкер "Фастів". Вони стали першими кораблями, які були перебазовані після їх розблокування.

Зазначимо, напередодні стало відомо, що Міністерство оборони Росії призупинило передачу Україні "наземної" військової техніки із Криму.