ua en ru

Всі диверсанти, бунтівники і терористи повинні бути покарані, - ВО "Свобода"

Фракція ВО "Свобода" вимагає негайних рішучих дій з боку силових структур для нейтралізації диверсантів і терористів, які захопили адміністративні будівлі в Донецькій і Луганській областях. Про це йдеться в повідомленні фракції.

"Всі диверсанти, бунтівники і терористи повинні бути покарані. А у випадку збройного опору - знищено", - наголошується в повідомленні.

"Свобода" також вимагає "заарештувати зрадників і саботажників, які сприяють окупантам, і повернути у державну власність майно і активи олігархів, які встали на сторону терористів".

"Мін'юст повинен терміново розглянути питання антиконституційної діяльності КПУ і Партії регіонів. А в разі підтвердження фактів порушення Конституції та державної зради - питання зняття з реєстрації та розпуску вищезазначених антидержавних організацій.

"Свобода" вимагає позбавити депутатської недоторканності Олександра Єфремова, Вадима Колесніченка, Олега Царьова, Владислава Лук'янова та інших "народних" депутатів, які, прикриваючись мандатами, здійснюють відверто антиукраїнську діяльність", - повідомила фракція.

При цьому "Свобода" закликала народних депутатів негайно розглянути і прийняти закони "Про люстрацію", "Про заборону комуністичної ідеології", "Про цивільну зброю та боєприпаси". Також націоналісти закликали громадян України створювати загони самооборони.

Нагадаємо, на зустрічі з виборцями в Київській області лідер "Свободи" Олег Тягнибок прокоментував плани щодо захисту прав українців, які залишилися в Криму. Лідер націоналістів заявив, що держава буде підтримувати своїх громадян, якщо ті збережуть українські паспорти.

"Ні українців, ні кримських татар у Криму не залишать напризволяще окупантам. Підтримка наших громадян в Криму, захист політичних, економічних, соціальних і культурних прав є важливою передумовою для майбутнього відновлення єдності півострова з Україною", - зазначив Тягнибок.