ua en ru

Всі дипломи про здобуття вищої освіти повинні супроводжуватися вкладишами європейського зразка, - Табачник

Цього року за наказом Міністерства освіти і науки, молоді і спорту всі виші зобов'язані супроводжувати дипломи про здобуття вищої освіти вкладишами європейського зразка. Про це в ході "гарячої лінії" у виданні "Известия в Украине" заявив міністр освіти і науки, молоді і спорту Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цього року вперше виданий наказ Міністерства освіти і науки, молоді і спорту, за яким всі вищі навчальні заклади зобов'язані видати вкладиш до диплома європейського зразка. Зобов'язані. Не просто за бажанням, як це було, скажімо, в найбільш крупних університетах в минулі роки. Затверджений і сертифікований в Європі, він відповідає Болонським вимогам. Цей вкладиш складається з восьми сторінок. Шість сторінок, перші, заповнює вуз, де виставляє всі характеристики здобутої вами освіти за бакалаврською програмою або магістерською. Причому і в наших оцінках, і (у тих), які за Болонською системою, а також кредити і години, назви предметів, всі вони переведені і узгоджені з Болонськими вимогами. Тобто саме так називатиметься ваш предмет", - сказав міністр.

Також за наказом Міносвіти ректор вищого учбового закладу або навчальний відділ повинні виготовити і видати студентові вкладиш до європейського диплому протягом місяця після того, як студент звернулися в навчальний відділ або в ректорат свого університету. "Цей процес контролюється міністерством. Якщо ви звернулися видати вам диплом 22 травня, то не пізніше, ніж 23 червня, вам цей зразок має бути виданий", - уточнив міністр.

Також він відзначив: "Незважаючи на те, що ще в лютому-місяці всі учбові заклади отримали від міністерства переклад точний предметів на англійську мову, точні характеристики, розбиття на години, на жаль. не всі методисти учбових відділів хочуть цим займатися".

Відзначимо, Табачник також заявив, що викладання іноземної мови в школах починатиметься з першого класу.