ua en ru

ВРУ повернула на доопрацювання законопроект щодо гарантій соцзахисту екс-правоохоронців

ВРУ повернула на доопрацювання законопроект щодо гарантій соцзахисту екс-правоохоронців Фото: Верховна Рада

Таке рішення з другого разу підтримали 229 депутатів

Верховна Рада України (ВРУ) повернула на доопрацювання автору законопроект №3303, що передбачав відновлення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ та членів їх сімей. Таке рішення з другого разу підтримали 229 депутатів Ради.

"Численні звернення українських організацій ветеранів та працівників органів внутрішніх справ, щодо недопустимості скасування гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їхніх сімей не отримали належного та вчасного реагування з боку Міністерства внутрішніх справ України, як розробника проекту закону "Про національну поліцію", - сказано в пояснювальній записці.

Зазначається, що аналіз положень законів "Про національну поліцію" виявив низку невідповідностей, які фактично позбавляють соціальних і правових гарантій колишніх працівників міліції та члени їх сімей.

Документ складається з двох розділів.

Першим розділом пропонується внесення змін до частини шостої розділу XI "Прикінцеві та перехідні положення" закону "Про Національну поліцію", якими унормувати перерахунок пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ у разі змін у видах грошового забезпечення й введенні нових надбавки, доплати, підвищення для поліцейських.

Доповнення до частини п'ятнадцятої розділу XI "Прикінцеві та перехідні положення" закону "Про Національну поліцію" направлені на реалізацію конституційних принципів рівності, справедливості, пропорційності й недискримінаційності під час унормування законом соціального й правового захисту як поліцейських, так і колишніх працівників міліції, у тому числі пенсіонерів, інвалідів, а також членами їх сімей, інших осіб.

Розділом другим встановлюється порядок набрання законом чинності - з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, Рада передбачила добровільну сертифікацію харчових продуктів.