ua en ru

ВРУ сьогодні планує розглянути зміни до Конституції щодо децентралізації

ВРУ сьогодні планує розглянути зміни до Конституції щодо децентралізації Фото: Верховна Рада

Розгляд законопроекту хочуть включити до порядку денного

Верховна Рада України сьогодні, 16 липня, планує включити до порядку денного законопроект № 1-1/495 "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)". Про це йдеться у порядку денному парламенту.

Крім того, нардепи розглянуть проект востанови про календарний план проведення третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання, законопроект №1-1/476 "Про внесення зміни до Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській та Львівській областях з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення".

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко очікує, що Верховна Рада сьогодні проголосує законопроект про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації.

"Я сподіваюся, що завтра Верховна Рада проголосує децентралізацію, і ми зможемо налагодити ефективну підзвітність місцевої влади перед суспільством. Відбудеться перезавантаження влади і відновлення правопорядку", - заявив Порошенко.

Також варто відзначити, що Венеціанська комісія схвалила остаточну редакцію проекту децентралізації.

"Сьогодні Гройсман повідомив, що прийшов на остаточну редакцію висновок, що він позитивний, схвальний. Прем'єр-міністр також підтримав, що конституційну реформу треба починати", - повідомив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

Також Бурбак зазначив, що в різних фракція проводяться дисскуссии з приводу змін до Конституції щодо децентралізації, але в цілому підтримка цієї реформи є.