ua en ru

ВРУ відмовилася ввести фотофіксацію порушень правил паркування

ВРУ відмовилася ввести фотофіксацію порушень правил паркування Фото: Верховна Рада

Рада України не підтримала законопроект № 2228

Верховна Рада України не підтримала законопроект № 2228 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правил паркування, зупинки, стоянки транспортних засобів". Під час сигнального голосування його підтримали лише 164 нардеп при 226 мінімально необхідних.

Як заявив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Єгор Фірсов, цей законопроект покликаний збалансувати інтереси місцевої громади та автомобілістів на основі впровадження в Україні європейської практики паркувань.

За його словами, законопроект передбачає: 1) введення фото- та відео фіксації порушень правил паркування, що унеможливить вплив людського фактора на здійснення оплати коштів за паркування та забезпечить справедливість та невідворотність покарань; 2) запровадження адміністративної відповідальності власника автомобіля у разі, коли водій не надає інспектору свої особисті дані або залишає місце вчинення порушення; 3) Звільнення власника від відповідальності у разі надання ним інформації про особу водія порушника за відповідними доказами; 4) Органи місцевого самоврядування отримують право повноваження щодо регулювання завантаженості транспортом вулично-дорожньої мережі, а також щодо впровадження комп'ютеризованої системи контролю паркувального простору СКПП, яка поєднає та автоматизує всі процеси паркування в місті.

"Цим ми не лише у рази збільшимо надходження коштів до місцевих бюджетів, а і відкриємо шлюзи для залучення інвестицій у розвиток транспортної інфраструктури облаштування паркувальних майданчиків, будівництву перехоплюючих паркінгів", - заявив Фірсов.

Разом з тим, за його словами, законопроект передбачає, що уповноважені виконкомом інспектори отримують право блокувати виїзд машини виключно після впровадження у відповідному місці системи СКПП, системи паркувального простору.

Нагадаємо,14 липня 2015 р. Верховна Рада ввела фото- і відеофіксацію порушень ПДР. За відповідний законопроект № 2562 проголосували 267 нардепів при 226 мінімально необхідних.