ua en ru

ВРУ повинна прийняти закони про продовження судової реформи, - Герасимов

ВРУ повинна прийняти закони про продовження судової реформи, - Герасимов Фото: Артур Герасимов представник президента у ВР

Представник президента в парламенті також підкреслив важливість реформування системи ЖКГ

Верховна Рада україни (ВРУ) повинна прийняти проекти законів, що стосуються продовження судової реформи в Україні. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявив представник президента у ВРУ Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Важливим блоком питань поточного тижня є законопроекти у сфері судової реформи. Влітку цього року ми прийняли зміни до Конституції України щодо правосуддя, разом з тим ми не повинні зупинятися на шляху проведення зазначеної реформи", - заявив Герсимов.

За його словами, включення до порядку денного вимагають законопроекти 5336-1 (Проект Закону про Конституційному Суді України) та 5425 (Проект Закону про внесення зміни до статті 23 Бюджетного кодексу України щодо бюджетних призначень на забезпечення діяльності Конституційного Суду України).

"Крім цього, необхідно розглянути пропозиції президента України до ЗУ (Законів України-ред.) про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання в сфері теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення", - додав Герасимов.

Представник президента також відзначив необхідність розгляду проектів законів про відновлення зруйнованого житла на Донбасі та про ратифікацію протоколу про внесення доповнень до основної багатосторонньої угоди про міжнародний транспорт щодо розвитку коридору Європа-Кавказ-Азія.

Нагадаємо, Луценко сподівається, що судова реформа дасть нову якість суддів.