ua en ru

Луценко сподівається, що судова реформа дасть нову якість суддів

Луценко сподівається, що судова реформа дасть нову якість суддів Фото: Юрій Луценко

14 суддів уже отримали вироки і засуджені за неправові рішення проти Майдану, але сотні з них досі не звільнені. Про це у прямому ефірі "1+1" заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, коментуючи питання затягування судів щодо подій під час Революції Гідності.

"Люди вимагають від прокуратури результатів, але він також залежить і від суду. Я не можу керувати судами, більше того це протизаконно, щоб я втручався в їхню діяльність. Мене теж переповнюють емоції з цього приводу: Чому суд наприклад над Поповим по так званій "йолці", а потім і розгону Майдану не може фактично розпочатися вже більше року? Але це рішення суддів, у які я не маю права втручатися. Тому я дуже сподіваюся що судова реформа дасть нам нову якість суддів", - зазначив він.

Луценко підкреслив, що прокуратура підготувала і подала обвинувальний акт у справі "Беркуту" до суду, і далі не може впливати на рішення.

"Яке генпрокурор має відношення до суддів? Ми не в часи Сталіна живемо, коли пан Вишинський міг розстріляти будь-кого за 3 хвилини. Суд має виконувати свою функцію. Ви хочете щоб генпрокурор звонив їм і казав: завтра засуди і посади їх? А наступному я кому позвоню: засуди цього, відпусти цього? Я ніколи на це не піду. Майдан не за це боровся. Майдан боровся щоб кожна гілка влади робила своє", - підкреслив він.