ua en ru

ВРУ повинна ухвалити 10 законопроектів з децентралізації, - Зубко

ВРУ повинна ухвалити 10 законопроектів з децентралізації, - Зубко Фото: Генадій Зубко

Законопроекти повинні закрити низку питань

Найближчим часом Верховна Рада повинна ухвалити ще 10 законопроектів з децентралізації. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Генадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вимагаємо сьогодні такої агресивної позиції від депутатського корпусу саме у напрямку, я сказав би, 10 кроків назустріч українцям з питання проведення реформи децентралізації - а це є 10 ключових законопроектів", - заявив Зубко.

За його словами, відповідні законопроекти повинні закрити питання фінансового забезпечення громад, які сьогодні вже працюють, передачі їм розпоряджень земельними ресурсами, а також надання можливості приєднання нових громад до вже існуючих.

"Ще один напрямок - це дозволити історично дати можливість об'єднатися тим громадам, які сьогодні за рахунок радянської методики опинилися у різних районах... Один з основних напрямів, які ми очікуємо, що ми можемо закрити, - це підсилити органи управління", - додав Зубко.

Нагадаємо, раніше Зубко заявив, що законопроект про префектів вже розроблений і буде внесений до парламенту після прийняття відповідних змін до Конституції України.