ua en ru

Під час навчань "Захід-2017" Путін показав готовність до наступальної війни, - Турчинов

Під час навчань "Захід-2017" Путін показав готовність до наступальної війни, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

Путін продемонстрував готовність до ведення потужної континентальної війни, зазначив Турчинов

Президент Росії Володимир Путін під час російсько-білоруських штабних навчань "Захід-2017" продемонстрував готовність до наступальної війни. Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони (РНБО) Олександр Турчинов під час зустрічі з делегацією парламенту Канади на чолі з головою оборонного комітету Стівеном Фюром, передає прес-служба РНБО.

"Останній етап навчань був присвячений перевірці боєготовності ядерної тріади, були відпрацьовані повітряні, наземні та морські її складові. Тим самим Путін демонструє готовність до ведення потужної континентальної війни", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, навчання "Захід-2017" тривали з 14 по 20 вересня. У Міністерстві оборони Росії повідомляли, що в навчаннях взяли участь до 12,7 тисячі військовослужбовців: близько 7,2 тисячі чоловік від Білорусі і близько 5,5 тисячі - від РФ. Також задіяні до 70 літаків і вертольотів, 680 одиниць бойової техніки, в тому числі близько 250 танків, до 200 знарядь, реактивних систем залпового вогню і мінометів, близько 10 бойових кораблів.

Голова Військового комітету НАТО Петр Павел заявив, що навчання "Захід-2017" схожі на підготовку до великої війни.