ua en ru

За час проведення АТО відремонтовано більше 24 тис. одиниць озброєння, - Міноборони

За час проведення АТО відремонтовано більше 24 тис. одиниць озброєння, - Міноборони Фото: Оксана Гаврилюк

За останній тиждень ремонтники ЗСУ в АТО відновили 244 одиниці техніки

З початку проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі для Збройних сил України ремонтно-відновлювальні бригади відновили 24 тис. 162 одиниці озброєння і військової техніки (раніше у травні - понад 23,5 тис.). Про це в ході брифінгу заявила начальник управління комунікацій і преси Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всього з початку проведення АТО для ЗСУ відновлено та відремонтовано 24 тис. 162 одиниці озброєння і військової техніки, з них 23 тис. 263 одиниці відновили ремонтно-відновлювальні бригади військових частин, решту техніку - спеціалізовані бригади держпідприємств", - заявила Гаврилюк.

За її словами, за минулий тиждень ремонтно-відновлювальні бригади ЗСУ, які працюють в АТО, повернули до виконання бойових завдань 244 одиниці озброєння і військової техніки. В тому числі, 5 танків Т-64, 7 протитанкових гармат МТ-12 Рапіра і 1 гармату Т-12, самохідний зенітний ракетний комплекс Стріла-10, 2 бойових машини протитанкового комплексу Штурм-С і 1 - Конкурс, 6 бойових машин піхоти БМП -1 і 19 БМП-2, 2 бойових розвідувальних машини БРМ-1К і 2 бронетранспортери БТР-70, а також 1 машину управління артилерією. Крім цього, до ладу повернулися 187 одиниць автомобільної техніки - це, зокрема, 52 Уралів, 40 автомобілів ЗІЛ, 34 ГАЗ-66, 28 КамАЗів, 31 КрАЗ і 2 МАЗи.

Також, за словами спікера, ремонтні бригади держпідприємств за минулий тиждень відновили 2 транспортно-заряджальні машини реактивної системи залпового вогню "Ураган", 4 комплекси машин управління вогнем артилерії і 2 машини БМП-2.

Нагадаємо, наприкінці квітня повідомлялося, що Міноборони США відремонтувало позашляховики для Держприкордонслужби.