ua en ru

На час свят рятувальники перейшли на посилений режим роботи

На час свят рятувальники перейшли на посилений режим роботи Ілюстративне фото (dsns.gov.ua)

Для дотримання порядку в Україні задіяно 7 тисяч рятувальників ДСНС

В Україні підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) перейшли на посилений режим несення служби на період травневих свят й річниці трагедії 2 травня 2014 року в Одесі. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, повідомляється, що рятувальники очікують масовий вихід громадян на пікніки.

"Посилена готовність сил і засобів Служби до реагування на надзвичайні ситуації пояснюється тим, що травневі свята супроводжуються масовим виходом громадян на пікніки. А це, в свою чергу, збільшує ризик виникнення численних пожеж у природних екосистемах", - повідомила прес-служба.

Також, здійснюватиметься посилений моніторинг пожежної та техногенної безпеки на об'єктах з масовим перебуванням людей. Все, до 9 годин ранку 2 травня на цілодобовому чергуванні перебувають близько 7 тисяч рятувальників та більше 2 тисяч одиниць техніки ДСНС, а в разі потреби сили будуть збільшені до 14 тисяч чоловік особового складу та близько 4 тисяч одиниць техніки.

"Крім того, організовано взаємодію з місцевими органами влади, територіальними органами Національної поліції України, Нацгвардії і регіональними службами цивільного захисту з питань техногенної та пожежної безпеки на об'єктах, задіяних у проведенні заходів до річниці трагедії 2 травня 2014 в Одесі", - зазначено в повідомленні.

Крім того, готова до застосування авіація ДСНС, а саме літак Ан-26 і, в залежності від погодних умов, вертоліт "Єврокоптер".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в минулому, 2017 році, за дорученням голови Держслужби на сторожі пожежної безпеки перебувало близько 7 тисяч рятувальників та більше 2 тисяч пожарноспасательной техніки ДСНС.