ua en ru

Під час бійки біля Малиновського суду Одеси постраждали 3 людини

Під час бійки біля Малиновського суду Одеси постраждали 3 людини Фото: троє постраждалих під час бійки звернулися в поліцію

За фактом бійки правоохоронці відкрили кримінальну справу

За фактом бійки біля Малиновського суду Одеси, де проходило засідання у справі про заворушення 2 травня 2014 року, відкрили кримінальну справу. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Одеській області.

"Провокації, організовані однією з сторін конфлікту, які відбувалися неподалік від суду, також вдалося стримати. Під час перерви в засіданні, неподалік від адміністративної будівлі Малиновського суду, між учасниками процесу і їх опонентами - активістами патріотичних організацій, відбулася бійка. Хуліганські дії вдалося припинити", - йдеться в повідомленні.

За інформацією правоохоронців, після перерви молоді люди з числа патріотичних організацій були рішуче налаштовані зайти в зал засідання, під час конвоювання затриманих провокували і влаштували бійку з поліцейськими, які забезпечували громадський порядок.

"Зараз троє постраждалих під час бійки звернулися в Хмельницький відділ поліції з заявами про заподіяння їм тілесних ушкоджень", - зазначає прес-служба.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України та проводиться перевірка.

Нагадаємо, сьогодні, 10 березня 2016 року, Малиновський районний суд Одеси почав розглядати справу за обвинуваченням 20 активістів "Антимайдана" в організації та участі в масових заворушеннях у центрі Одеси 2 травня 2014 року. Під час засідання суду відбулося кілька бійок.