ua en ru

Під час перестрілок на кордоні Афганістану і Пакистану загинули 13 осіб

Під час перестрілок на кордоні Афганістану і Пакистану загинули 13 осіб Фото: блокпост Пакистану

Близько 80 людей отримали поранення

В результаті зіткнення між пакистанськими та афганськими військовими на кордоні загинули 13 людей, принаймні 80 людей отримали поранення. Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на чиновників обох країн.

"З 30 квітня афганська прикордонна поліція перешкоджає проведенню перепису в розділених селах Кіллі Лугман і Кіллі Джахангир в регіоні Чаман з пакистанської сторони кордону", - заявили військові Пакистану.

За їхніми словами, представники прикордонної поліції Афганістану відкрили вогонь по пакистанських солдатах, які супроводжували команду перепису.

У свою чергу, Афганістан звинувачує пакистанських військових у тому, що вони першими почали стрілянину у бік афганських військових. Видання повідомляє, що стрілянина на кордоні триває.

Місцевий лікар заявив, що з пакистанської сторони під час обстрілу загинули 9 цивільних, ще 45 отримали поранення. Серед поранених - 12 дітей. Шеф поліції Афганістану повідомив про чотирьох загиблих і 14 поранених поліцейських. Під час перестрілок, за його словами, також постраждали 23 цивільні особи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО розглядає напрямок додаткових сил в Афганістан в рамках місії "Рішуча підтримка".