ua en ru

Під час обшуків у Рівненській області вилучено валюта, зброю і 1,5 тонни бурштину

Під час обшуків у Рівненській області вилучено валюта, зброю і 1,5 тонни бурштину Фото: незаконний видобуток бурштину в Рівному

Як зазначається, були дані санкції на проведення 123 обшуків за місцем роботи та проживання підозрюваних

Під час обшуків в Рівненської області вилучені валюта, зброю і півтори тонни бурштину. Про це повідомив перший заступник голови Нацполиции - начальник кримінальної поліції України Вадим Троян, передає департамент комунікації Нацполиции.

Як наголошується, були дані санкції на проведення 123 обшуків за місцем роботи та проживання підозрюваних у справі "бурштинової мафії", а також у їх родичів. Під час обшуків вилучено понад 160 тисяч доларів, 4,7 тисяч євро і 94,5 тисячі гривень.

Також слідчі изъяти чорнову бухгалтерію, схему розподілу коштів, офісну техніку. Вилучено й кілька одиниць зброї з набоями до нього, зокрема, кілька автоматів Калашникова, пістолет Макарова, мисливську рушницю.

"Всього під час обшуків у фігурантів справи, а також в приміщенні закладу, з яким укладено договір про відповідальне зберігання вилученого бурштину, правоохоронцями вилучено понад 1,5 тонн цього каменю різних фракцій", - наголошується в повідомленні.


За словами Трояна,правоохоронці відпрацювали весь "ланцюжок" нелегального видобутку бурштину в Рівненській області - від розподілу території між нелегальними копачами і до щотижневого збору з них грошей.

"У нас є доказова база на 32 людини. Основні організатори та лідери – їх п'ять", - зазначив він.

За його словами, щодо цих п'яти осіб прийнято рішення про затримання в порядку ст. 208 КПК. Фігурантам "бурштинового" справи інкримінуються кримінальні правопорушення, передбачені кількома статтями Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше, 4 липня, у Києві у справі про "бурштинової мафії" затриманий кримінальний авторитет.