ua en ru

За час карантину неплатежі клієнтів "Закарпатгаз Збуту" зросли майже вдвічі

За час карантину неплатежі клієнтів "Закарпатгаз Збуту" зросли майже вдвічі Ілюстративне фото (УНІАН)

Загальний борг закарпатців за газ станом на початок квітня 2020 року складає майже 1,04 млрд грн

У березні 2020 року за газ сплатили 82% споживачів Закарпаття, що на 11% менше розрахунків у березні минулого року. У 13% клієнтів (35 тис. споживачів) "Закарпатгаз Збуту" борг за газ перевищує 3 000 грн. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Загальний борг закарпатців за газ станом на початок квітня 2020 року складає майже 1,04 млрд грн, що на 23% менше, ніж минулого року. При цьому у "Закарпатгаз Збуті" зазначають, що розрахунки клієнтів за спожитий газ погіршилися з моменту запровадження карантину", - йдеться у повідомленні.

В той же час, за словами прес-служби, компанія надає можливості розраховуватись за газ не виходячи з дому, декількома видами онлайн та мобільних сервісів.

“Зменшення загального боргу пов’язане, у першу чергу, з тим, що ціна на газ у поточному опалювальному періоді знизилася на 22% від ціни минулорічного періоду”, - пояснила директорка ТОВ "Закарпатгаз Збут" Вікторія Томинець.

В компанії нагадали про необхідність повного та своєчасного виконання зобов’язань з оплати вартості спожитого газу та недопущення накопичення заборгованості.

“Декотрі споживачі вирішили не сплачувати за газ у період карантину. Нині дійсно складна ситуація в країні і ми з розумінням ставимося до ситуації. Однак, запроваджений Кабінетом міністрів України карантин не звільняє від виконання обов’язків з оплати за фактично спожитий газ. Кошти за газ доведеться сплатити у будь-якому разі. Варто не накопичувати борги і розраховуватися за газ вчасно, тим паче що значна частка населення отримує готівкою субсидію та пільгу на оплату житлово-комунальних послуг і повинна ці кошти використовувати за їх цільовим призначенням”, - прокоментувала Вікторія Томинець.

За її словами, своєчасна оплата за газ дасть можливість у повному обсязі забезпечувати споживачів природним газом, розраховуватися з оптовими постачальниками, сплачувати податки, збори та обовязкові платежі до бюджету, а також виплачувати працівникам заробітну плату.

Для обмеження візитів у місця скупчення людей ТОВ "Закарпатгаз Збут" пропонує користуватися сучасними можливостями онлайн-розрахунків за спожитий газ через “Особистий кабінет”, Viber-бот 7104ua або за допомогою платіжних онлайн систем, які пропонують банківські установи.