ua en ru

Під час Євробачення в Києві будуть працювати близько 10 тис. правоохоронців

Під час Євробачення в Києві будуть працювати близько 10 тис. правоохоронців Фото: начальник управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко розповів про безпеку в столиці під час Євробачення

Також до охорони громадського порядку будуть залучені кінологи з 50 собаками

В охороні громадського порядку під час Євробачення в Києві будуть працювати близько 10 тис. співробітників Нацполіції і Нацгвардії. Про це повідомив начальник управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко в суботу, 29 квітня.

"Взагалі буде до 10 тисяч. Це враховуючи те, що якісь масові заходи на Євробачення проводяться не постійно протягом двох тижнів, а це кілька днів, сили будуть коригуватися від 6-8 тис.", - зазначив Корищенко.

Він також повідомив, що будуть залучені 3 тис. військовослужбовців Національної гвардії, а також близько 3 тис. співробітників поліції Києва. У разі необхідності будуть залучені працівники поліції з інших регіонів, зазначив Крищенко.

Також до охорони громадського порядку будуть залучені кінологи з 50 собаками.

"Кінологи вже працюють з початку завезення обладнання до Виставкового центру та монтажу обладнання, повністю перевіряються всі автомобілі, на яких завозиться це обладнання. Перевіряються всі конструкції", - підкреслив Корищенко.

Крім цього, днями буде поведена повна перевірка і встановлення більш жорсткої охорони Виставкового центру і на Парковій дорозі, де буде працювати Євроклуб.

"Кінологи будуть постійно залучені в Євромістечку на Хрещатику і будуть перевірятися станції метрополітену. Також, думаємо, будуть і хибні мінування, тому ми збільшимо кількість кінологів, щоб швидко відреагувати на них", - зазначив Корищенко.

Також, за його словами, в період проведення Євробачення-2017 в Києві будуть працювати 7 тис. камер відеоспостереження.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна повністю готова до Євробачення.