ua en ru

За час АТО загинули 387 українських десантників, - Порошенко

За час АТО загинули 387 українських десантників, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Президент перебуває у Слов'янську з робочим візитом

За час проведення антитерористичної операції на сході України загинули 387 українських десантників. Про це в ході робочого візиту в Донецьку область заявив Президент України Петро Порошенко, передає 5 канал.

"387 десантників не повернулися з бойових завдань, загинувши у боях з російсько-терористичним агресором. Вічна їм пам'ять і слава. В новітню історію золотими літерами вписані подвиги воїнів-десантників 95, 80, 81, 25, 79 бригад у боях з російськими військами. Сьогодні наші воїни пишуть власну історію українських високомобільних десантних військ, сповнену героїзмом перемог і гіркотою втрат", - сказав Порошенко у Слов'янську в ході заходів, присвячених Дню Високомобільних Десантних Військ.

В ході свого виступу він підкреслив, що за рік на озброєння ВДВ надійшли десятки БТР-3Е, БТР-4Е, легкоброньованих КРАЗ "Спартан", а також протитанкові комплекси "Стугна" та стрілецьку зброю.

Нагадаємо, в останній раз Порошенко відвідував Донецьку обл. 11 червня. Тоді він представив нового голову Донецької обласної державної адміністрації Павла Жебрівського.