ua en ru

Тимчасовий адміністратор відзвітував про стан "Оранти"

Тимчасовий адміністратор НАСК "Оранта" Андрій Бажан повідомив, що грошовий потік від операційної діяльності компанії з 5 грудня 2013 року по 1 серпня 2014 року був "позитивним". За вказаний період було сплачено страхових виплат тільки за актами Нацкомфінпослуг на суму понад 16,5 млн грн.

"В цілому зменшення заборгованості по виплатах страхових відшкодувань відбулося фактично по всіх лініях бізнесу, - констатував Андрій Бажан. - Виняток становить збільшення заборгованості з виплат за рішеннями судів. Заборгованість за наявними витрат для сплати агентської винагороди зменшилась на 53,3%, витрати на ведення справ - на 37,4%".

За його словами, за вісім місяців зменшився середньомісячний ФОП за рахунок значного скорочення ФОП головного офісу і дирекцій. За бажанням акціонерів НАСК "Оранта" (АТ "БТА Банк" і ТОВ "Істван") період роботи Андрія Бажана на посаді тимчасового адміністратора був продовжений. Згідно з розпорядженням Нацкомфінпослуг N2029 від 3 липня, діяльність тимчасової адміністрації НАСК "Оранта" продовжено до 4 листопада.

За звітний період НАСК "Оранта" погасила кредит у сумі 15 млн грн і вивела з-під застави об'єкти нерухомості, що належать НАСК "Оранта". Починаючи з липня зменшені витрати на сплату відсотків за кредитом і переведені депозити в гривні в державні банки (щодо термінів закінчення депозиту).

Позитивна динаміка відбулася також надходженні страхових премій. Порівняно з I кварталом в II кварталі цей показник зріс на 12,6%. Загальний депозитний портфель компанії з 5 грудня по 1 серпня збільшився на 10,83 млн грн за рахунок збільшення депозитного портфеля в національній валюті.