ua en ru

ВР ухвалила законопроект про регулювання окремих видів рекламної діяльності політичних партій та громадських організацій.

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №3002 "Про внесення змін до закону "Про рекламу" (щодо ідентифікації соціальної реклами та регулювання окремих видів рекламної діяльності політичних партій та громадських організацій)". За відповідне рішення проголосували 353 депутати з 422 зареєстрованих в залі.

Проектом закону, зокрема, пропонується надати громадським організаціям, у випадку замовлення ними соціальної реклами, право самостійно вирішувати питання щодо розміщення у рекламному повідомленні відповідного посилання на рекламодавця.

Документом передбачається встановити, що державний орган, якщо він є рекламодавцем соціальної реклами, зобов'язаний надавати у рекламі відповідне посилання.

Відповідно до проекту, соціальна реклама, яка розповсюджується на замовлення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, не повинна містити інформації, що сприяє формуванню і підтриманню обізнаності, інтересу до певної політичної партії, виборчого блоку, їх програм, угод, політичних заходів, які проводяться чи підтримуються ними, керівників або членів певної політичної партії, виборчого блоку.