ua en ru

ВР ухвалила законопроект про приведення українського законодавства з питань перевезення небезпечних вантажів у відповідність до європейського.

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону №42541 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері перевезення небезпечних вантажів". За відповідне рішення проголосували 303 депутати з 411 зареєстрованих в залі.

Законопроектом пропонується привести законодавчу базу України з питань перевезення небезпечних вантажів внутрішніми водними шляхами у відповідність до Європейської угоди про міжнародне перевезення небезпечних вантажів внутрішніми водними шляхами. Відповідні зміни передбачається внести до низки законодавчих актів - Кодексу торговельного мореплавства України, законів "Про транспорт", "Про пестициди і агрохімікати", "Про відходи", "Про транзит вантажів", "Про перевезення небезпечних вантажів".

Зокрема, пропонується: доповнити список судових документів, передбачених міжнародними договорами України з питань безпеки мореплавства; розширити перелік підстав звільнення від відповідальності власника судна; покращити законодавчі норми, які стосуються безпеки на транспорті тощо.