ua en ru

ВР завтра проголосує щодо ухвалення заходів з вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

ВР завтра проголосує щодо ухвалення заходів з вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС Фото: Андрій Парубій

Проект постанови вважається попередньо обговореним

Верховна Рада України (ВРУ) завтра, 12 листопада 2015 р., проведе голосування щодо проекту постанови №1477 "Про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та про заходи пов'язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи (квітень 2016 року)". Про це в ході засідання сказав заступник глави Ради Андрій Парубій.

"Є загальна пропозиція, щоб ми ці дві постанови (друга - щодо визнання геноциду кримськотатарського народу, - ред.) проголосували завтра", - підкреслив замглави ВР.

Проект постанови вважається попередньо обговореним. Він буде проголосований зранку у четвер, 12 листопада.

Проектом постанови передбачається, що ВР зобов'яже Кабмін розробити та затвердити план підготовки державних заходів до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи, вирішити в установленому порядку питання щодо його фінансування з державного бюджету України та місцевих бюджетів, де необхідно передбачити: проведення в Україні міжнародної науково-практичної конференції; підготовку Національної доповіді до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи; проведення пам'ятних заходів; оголошення 2016 року роком вшанування пам'яті учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та її наслідків.

Нагадаємо, ВР завтра також буде голосувати за постанову про визнання геноциду кримськотатарського народу у 1944 році.