ua en ru

ВР виділила 998 млн гривень на субвенцію місцевим бюджетам для підготовки кадрів у ПТУ

ВР виділила 998 млн гривень на субвенцію місцевим бюджетам для підготовки кадрів у ПТУ Фото: засідання Ради

Законопроект підтримали 297 нардепів

Верховна Рада України виділила 997,865 млн гривень на субвенцію з державного місцевим бюджетам на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідний законопроект №3830-3 підтримали 297 парламентарів. Документ ухвалили в редакції профільного парламентського комітету з запропонованими ним техніко-юридичними правками, які повинні будуть внести уточнення в доповнення до законопроекту.

Зокрема, згідно із законом, витрати на підготовку робітничих кадрів у ПТУ та інших навчальних закладах, розташованих у містах обласного значення - обласних центрах, плануються з 2016 року у відповідних бюджетах міст обласного значення - обласних центрах, а на інших територіях - у відповідних обласних бюджетах та бюджеті Києва.

Крім того, передбачається, що передане у комунальну власність майно (об'єкти, споруди, основні фонди), яке звільняється в результаті модернізації мережі ПТНЗ, використовуються лише для потреб сфери освіти, а кошти, отримані від його використання, за умови оренди, використовуються для розвитку освіти.

Підкреслюється, що субвенцію планується виділити з коштів стабілізаційної дотації.

Нагадаємо, Міносвіти готує реформу професійно-технічної освіти.