ua en ru

ВР внесла зміни до Податкового кодексу щодо стабілізації розрахунків на оптовому ринку електроенергії

ВР внесла зміни до Податкового кодексу щодо стабілізації розрахунків на оптовому ринку електроенергії Фото: ВР (president.gov.ua)

Документ підтримали 239 нардепів

Верховна Рада України (ВР) підтримала за основу і в цілому законопроект №6005-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стабілізації розрахунків на оптовому ринку електричної енергії України". Документ підтримали 239 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Проектом пропонується до 01.07.2018 року, виробникам електричної енергії, які здійснюють постачання електроенергії держпідприємству "Енергоринок", і за станом на 01.01.2016 року мали податковий борг з податку на додану вартість, не застосовувати штрафи та не нараховувати пеню, встановлені відповідними статтями цього кодексу.

При цьому перелік виробників електричної енергії, на яких будуть поширюватися такі правила та перелік податкових накладних, складених такими виробниками електричної енергії з 01.07.2015 року та незареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних, пропонується затверджувати Кабінетом міністрів України.

Крім того, передбачається зняти обмеження 365 календарних днів для можливості реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, складених починаючи з 1 липня 2015 року, встановивши при цьому 50% штрафних санкцій за порушення строку реєстрації таких податкових накладних більше 365 календарних днів.

Про право на формування податкового кредиту по податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних з порушенням терміну реєстрації, то, з урахуванням строків давності щодо можливості проведення перевірки контролюючим органом, планується надати таке право протягом 1095 календарних днів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВР підтримала за основу законопроект №6723 "Про внесення змін у деякі закони України про захист економічної конкуренції".