ua en ru

ВР найближчим часом має розглянути та ухвалити Кримінально-процесуальний кодекс, - Янукович

Президент України Віктор Янукович сподівається, що Верховна Рада розгляне та ухвалить збалансований Кримінально-процесуальний кодекс (КПК) вже найближчим часом, повідомляє прес-служба Президента.
"Ми з вами будемо мати можливість найближчим часом розглянути у Верховній Раді і прийняти КПК, який пройшов усі міжнародні експертизи", - сказав глава держави під час представлення міністра внутрішніх справ керівному складу міністерства.
Президент водночас додав, що вочевидь йтиметься про непростий процес, у який політики намагатимуться втручатись саме з політичної точки зору. "Але я переконаний - у цілому він (КПК) буде збалансованим, і нам вдасться за допомогою здорового глузду всіх політичних партій - і коаліційних, і опозиційних, врешті-решт прийняти цей кодекс", - сказав Янукович.
Глава держави, крім того, висловив сподівання, що до кінця поточного року буде зібрано всі зауваження до Податкового кодексу, які потім будуть враховані при внесенні змін до цього документа.
Говорячи про реформу судової гілки влади, глава держави зауважив, що нещодавно Верховна Рада ухвалила закон щодо вдосконалення системи судочинства, який суттєво розширить можливості Верховного Суду України ("Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розгляду справ Верховним Судом України"). "Скоріш за все, до кінця цього тижня я його підпишу", - сказав Президент.