ua en ru

Рада посилила відповідальність за несплату аліментів

Рада посилила відповідальність за несплату аліментів Фото: ВРУ (twitter.com/TheBankova)

За закон проголосували 294 нардепа

Верховна Рада України прийняла закон №7277 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості по сплаті аліментів". Про це повідомляє прес-служба ВРУ.

За закон проголосували 294 народних депутатів.

Згідно із законом спрощується порядок встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржника, також вводяться нові засоби примусового виконання рішень, які можуть використовуватися тільки до боржника, у якого наявна заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за шість місяців.

Закон ввів новий вид адміністративного стягнення у вигляді соціальних робіт, зокрема, в законопроекті пропонується установка приписи, згідно з якою передбачається, що у разі наявності заборгованості із сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, питання тимчасового виїзду дитини за межі України на термін, що перевищує один місяць, самостійно вирішує той з батьків, з яким рішенням суду визначено місце проживання дитини

Зазначено, що закон прийнятий з урахуванням поправок 60, 61, 63 і 68 і техніко-юридичними правками.

Нагадаємо, 16 листопада Верховна Рада України підтримала законопроект №7277.