ua en ru

ВР збільшила видатки на технічне переоснащення шахт на 1,4 млрд грн

Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні як закон законопроект № 11328, згідно з яким у держбюджеті - 2012 збільшуються витрати на технічне переоснащення вугледобувних підприємств на 1,4 млрд грн. "За" законопроект "Про внесення змін до закону України" Про Державний бюджет України на 2012 рік "щодо збільшення видатків на технічне переоснащення та охорону праці на вугледобувних підприємствах" проголосували 267 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Відповідно до закону в бюджеті 2012 збільшуються витрати на технічне переоснащення та охорону праці на вугледобувних підприємствах за програмою "Державна підтримка будівництва вугле-і торфодобувних підприємств", а також виконання програми реновації гірничошахтного обладнання на 1 млрд 450 млн грн.
Також, з метою забезпечення працівників вугільних підприємств засобами індивідуального захисту, за програмою "Заходи з охорони праці та підвищення техніки безпеки на вугледобувних підприємствах, а саме оснащення новітніми приладами контролю за параметрами шахтної атмосфери та засобами контролю дегазації" збільшуються бюджетні витрати за цією програмою на 60 млн. грн.