ua en ru

ВР збільшила витрати бюджету на 16 млн грн для виплати зарплат вчителям, залученими для проведення ЗНО

Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні як закон законопроект № 10635, що збільшує асигнування Міносвіти в сумі 16 млн грн на оплату праці вчителям, залученими для проведення ЗНО. "За" законопроект "Про внесення змін до закону України" Про Державний бюджет України на 2012 рік "(щодо оплати праці науково-педагогічним працівникам, залученим для проведення зовнішнього незалежного оцінювання)" проголосували 268 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Так законом збільшується асигнування загального фонду Державного бюджету України на 2012 рік Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України за бюджетною програмою "Здійснення зовнішнього оцінювання та моніторинг якості освіти Українським центром оцінювання якості освіти та його регіональними підрозділами" в сумі 16 млн грн., В тому числі на оплату праці - 11,88 млн гривень.

Для реалізації зазначеного законопроекту передбачено збільшити у Державному бюджеті України на 2012 рік загальний обсяг видатків, в тому числі обсяг видатків загального фонду на суму 16 млн. гривень.

Додаткові витрати пропонується покрити за рахунок додаткових надходжень до бюджету частини чистого прибутку державних унітарних підприємств та їх об'єднань, в сумі 16 млн. гривень.