ua en ru

ВР сьогодні розгляне питання ратифікації

Верховна Рада (ВР) 21 грудня розпочне роботу з питань ратифікації. Про це, як повідомляє кореспондент РБК-Україна, йдеться у порядку денному роботи ВР.

Парламентарі розглянуть проекти законів про ратифікацію Конвенції про правовий статус трудящих-мігрантів і членів їхніх сімей держав-учасниць СНД, про ратифікацію Гарантійної угоди (додаткове фінансування для другого проекту розвитку експорту) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, про ратифікацію угоди між Україною та Португальською Республікою про соціальне забезпечення, про ратифікацію угоди між урядами України та Азербайджанської Республіки про заходи, які стосуються розвитку співробітництва у сфері транспортування нафти територією України, а також про ратифікацію угоди про співробітництво у сфері правової охорони й захисту інтелектуальної власності та створення Міждержавної ради з питань правової охорони і захисту інтелектуальної власності.

Після цього народні депутати планують перейти до включення до порядку денного сесії низки проектів законів, зокрема про запровадження мораторію на примусову реалізацію майна громадян за борги ЖКП, про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати (щодо збільшення розмірів), а також проекту закону про доповнення ст. 42 Кримінального кодексу України (щодо діяння, пов'язаного із політичним ризиком), який підготовлений народним депутатом з фракції НУ-НС Геннадієм Москалем.

Народні депутати також планують включити до порядку денного сесії проект закону про внесення змін до регламенту ВР, а також зміни до Податкового кодексу у частині оподаткування будівельно-монтажних робіт.

Важливо, що депутати також мають розглянути сьогодні проект змін до закону про вищу освіту (щодо збільшення кількості бюджетних місць у навчальних закладах), а також інший проект закону щодо змін до закону про освіту, який передбачає збільшення розміру пенсійного забезпечення педагогічних працівників.

О 16:00 народні депутати планують продовжити роботу в комітетах і фракціях.