ua en ru

ВР включила до порядку денного законопроект щодо зниження ставки акцизного податку на бензин на 50 євро - до 132 євро/т

Верховна Рада України (ВР) в ході ранкового засідання включила до порядку денного засідання парламенту урядовий законопроект про зниження ставки акцизного податку на бензин на 50 євро - до 132 євро/т. Відповідне рішення підтримали 267 народних обранців (177 з ПР, 12 - БЮТ-Батьківщина, 9 - НУ-НС, 25 - КПУ, 6 - позафракційні, 20 - Народная партія, 18 - Реформи заради майбутнього).

Як заявив перший заступник голови ВР Адам Мартинюк, зазначений проект буде розглянутий профільним комітетом під час перерви з тим, що на вечірньому засіданні парламент зміг його розглянути.

Проект "Про внесення зміни до підпункту 215.3.4 пункту 215.3 статті 215 Податкового кодексу України (щодо нафтопродуктів)" № 8355 від 06.04.2011 р. розроблений Міністерством енергетики та вугільної промисловості України.

Так, законопроект передбачає зниження ставки акцизного податку у твердих сумах з одиниці реалізованого товару на бензин зі 182 евро за тону до 132 євро за тону, тобто на 50 євро за 1 тону.

На думку авторів документа, прийняття даного законопроекту призведе до зниження цін на моторні палива в роздрібній мережі для споживачів, зменшення впливу на соціально-економічний розвиток України підвищення цін на нафту на світових ринках, поліпшення стану нафтопродуктозабезпечення потреб вітчизняних споживачів, в тому числі сільгосптоваровиробників в періоди проведення польових робіт.