ua en ru

Раді рекомендують врегулювати надання відпустки в ході протиепідемічних заходів

Раді рекомендують врегулювати надання відпустки в ході протиепідемічних заходів Фото: Верховна Рада України

Законопроект рекомендують прийняти за основу

Комітет парламенту з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді України прийняти законопроект №4139 "Про внесення змін до закону "Про відпустки" щодо врегулювання питання відпустки на період встановлення обмежувальних протиепідемічних заходів". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Відповідний законопроект члени Комітету розглянули на своєму засіданні 8 лютого.

Зокрема, проектом пропонується доповнити закон "Про відпустки" новою статтею такого змісту: за бажанням матері або іншої особи, зазначеній у частині третій статті 18 цього Закону, у обов’язковому порядку надається відпустка без збереження заробітної плати для догляду за дитиною віком до 14 років на період встановлення місцевими органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування обмежувальних протиепідемічних заходів у навчальних закладах на відповідній території.

Зазначається, що на період обмежувальних протиепідемічних заходів у навчальних закладах на відповідній території може надаватися оплачувана або частково оплачувана відпустка на умовах, визначених колективним договором.

За результатами обговорення комітет рекомендує Раді прийняти законопроект за основу.

Нагадаємо, раніше народні депутати підтримали у другому читанні законопроект № 2489 "Про службу в органах місцевого самоврядування". За відповідне рішення проголосували 253 нардепа.