ua en ru

Рада прийняла в цілому закон про службу в органах місцевого самоврядування

Рада прийняла в цілому закон про службу в органах місцевого самоврядування Фото: Верховна Рада

ВР заборонила службовцям місцевого самоврядування членство в політичних партіях

Народні депутати підтримали у другому читанні законопроект № 2489 "Про службу в органах місцевого самоврядування". За відповідне рішення проголосували 253 нардепіа, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідно до закону, працювати в органах місцевого самоврядування не можуть особи, які не пройшли спеціальну перевірку і підпадають під дію закону "Про очищення влади".

Документом вводиться конкурсний відбір службовців місцевого самоврядування.

Передбачається встановити введення 3-х категорій посад службовців місцевого самоврядування: I категорія - керуючі справами виконавчого комітету місцевих рад; II категорія - керівники структурних підрозділів апарату місцевих рад; III категорія - інші посади.

При цьому службовці I категорії не мають права бути членами політичних партій. А службовці всіх категорій не можуть брати участь у передвиборній агітації, якщо тільки вони не є кандидатами в Президенти, в депутати ВР або місцевих рад.

У разі якщо держслужбовець реєструється Центральною виборчою комісією в якості кандидата в президенти, депутати Ради, місцевої ради, мера міста, то він буде зобов'язаний в одноденний термін письмово повідомити про це голову сільської районної, районної у місті, обласної ради. При цьому держслужбовцю-кандидату на час виборчої кампанії надається відпустка без збереження зарплати.

    Також передбачається проведення оцінки результатів службової діяльності щорічно безпосереднім керівником на підставі показників результативності, ефективності та якості, визначених з урахуванням посадових обов'язків службовця місцевого самоврядування.

    Після прийняття законопроекту спікер ВР Андрій Парубій закрив вечірнє пленарне засідання парламенту.

    Нагадаємо, в квітні 2015 року Рада підтримала даний законопроект в першому читанні.