ua en ru

ВР дозволила надання адмінпослуг місцевою владою в об'єднаних громадах

ВР дозволила надання адмінпослуг місцевою владою в об'єднаних громадах Фото: Верховна Рада України

Відповідний законопроект підтримали 243 нардепа

Верховна Рада України підтримала у першому читанні за основу та в цілому законопроект №4386 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування плати за надання адміністративних послуг до бюджетів об'єднаних територіальних громад". Документ підтримали 243 нардепа, передає кореспондент РБК-Україна.

Метою прийняття законопроекту є відновлення надання адміністративних послуг населенню, розблокування рахунків для зарахування до бюджетів об’єднаних територіальних громад надходжень плати за надання адміністративних послуг та забезпечення належного виконання місцевих бюджетів.

Таким чином, проектом передбачається внести зміни Бюджетного кодексу України (доходи загального фонду бюджетів міст республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення, міст Києва та Севастополя, районних бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад, що створюються згідно із законом та перспективним планом формування територій громад) шляхом включення до переліку органів влади, що здійснюють надання адміністративних послуг, виконавчих органів сільських, селищних та міських (міст районного значення) рад об’єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів схвалив реалізацію на території Дніпра, Києва, Львова, Одеси і Харкова пілотних проектів зі створення центрів надання адміністративних та соціальних послуг "Прозорий офіс".