ua en ru

ВР дозволила перерозподілити державні кошти на підтримку телеканалу ATR

ВР дозволила перерозподілити державні кошти на підтримку телеканалу ATR Фото: Верховна Рада

За законопроект з другого разу проголосували 227 депутатів

Верховна Рада України дозволила Кабінету міністрів України направляти кошти, передбачені у державному бюджеті на розселення та облаштування депортованих кримських татар, на підтримку кримськотатарського телеканалу ATR. За відповідний законопроект №5333 з другого разу проголосували 227 депутатів ВР (спочатку 214 нардепів), передає кореспондент РБК-Україна.

"Прийняття законопроекту унормує здійснення видатків державного бюджету і забезпечить фінансову підтримку ТОВ "Телевізійна компанія "Атлант-СВ" для телеканалу з логотипом "АТR T", - сказано в пояснювальній записці до документа.

Згідно з законом, Кабмін у 2016 році може визначати напрями використання бюджетних коштів на програми підтримки телерадіокомпаній, які функціонували на території анексованого Росією Криму і Севастополя.

При цьому таку можливість пропонується передбачити в якості винятку з Бюджетного кодексу, згідно з яким коштами держбюджету фінансуються програми підтримки тільки національних і державних телерадіокомпаній, суспільного телебачення і радіомовлення, преси, книговидання, державних інформаційних агентств.

У записці уточнюється, що кошти будуть розподілені на оплату каналом послуг супутникового зв'язку, оренду та придбання телевізійного обладнання, оренду приміщень, оплату послуг по використанню та придбання об'єктів авторського права, а також на погашення частини заборгованості за послуги супутникового зв'язку.

Наголошується, що законопроект буде здійснюватися за рахунок коштів програми з розселення та облаштування депортованих кримських татар та осіб інших національностей, які були депортовані з території України.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив розблокувати виділення коштів кримськотатарському телеканалу ATR.