ua en ru

ВР ратифікувала угоду з Європолом про оперативне співробітництво

ВР ратифікувала угоду з Європолом про оперативне співробітництво Фото: український парламент (rada.gov.ua)

За документ проголосували 234 депутата ВР

Верховна Рада України за основу та в цілому підтримала законопроект №0152 "Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським поліцейським офісом про оперативне та стратегічне співробітництво". За документ проголосували 234 депутата ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, відповідно до розпорядження президента України від 2 липня 2016 року № 212/2016-рп між Україною та Європейським поліцейським офісом 14 грудня 2016 року укладено Угоду про оперативне та стратегічне співробітництво. Відповідна угода підлягає ратифікації протягом шести місяців з дня її підписання.

Слід зазначити, що питання укладення Угоди між Україною та Європолом про оперативне співробітництво включене Європейською комісією до Плану дій для України з лібералізації візового режиму з Європейським союзом.

Зокрема, метою прийняття проекту акта є набрання чинності Угодою між Україною та Європейським поліцейським офісом про оперативне та стратегічне співробітництво, що дозволить суттєво розширити формат співпраці, здійснювати обмін оперативною інформацією в рамках кримінальних проваджень, брати участь у спільних заходах з розслідування значно ширшого кола злочинів, установлювати місцезнаходження осіб, причетних до скоєння злочинів, брати участь в аналізі оперативної інформації, а також створювати міжнародні спільні слідчі групи.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України має намір активізувати співпрацю з Європолом у сфері обміну інформацією з питань протидії організованій злочинності.